بازنشر / اقتصادی
دوشنبه   ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۰۹
کد خبر: ۱۴۹۹
تعداد بازدید: ۴۷۱

تغییرات خاص ۷۶ هزار میلیارد تومانی در تبصره ۱۴ بودجه

در حالی که ناترازی جدی در تبصره ۱۴ لایحه بودجه چالش‌هایی را ایجاد کرده بود از کمیسیون تلفیق خبر رسیده است که سقف این تبصره تا ۷۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
تغییرات خاص ۷۶ هزار میلیارد تومانی در تبصره ۱۴ بودجه
 
به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در بند ۱۷ جدول تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان برای جبران اثرات حذف ارز ترجیحی لحاظ شده بود که شامل برنامه‌های جبرانی در خصوص ۱-پرداخت یارانه جدید، ۲-خرید تضمینی گندم و ۳-یارانه دارو بود. این در حالی است که برای جبران حذف ارز ترجیحی دارو حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان، جهت پرداخت یارانه نقدی ۱۰۰ هزار تومانی ماهانه  به ۶۰ میلیون نفر حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان و درباره  خرید تضمینی گندم نیز حداقل به  ۳۰ هزار میلیارد تومان منابع نیاز است که مجموع این عدد ۱۷۰ هزار میلیارد تومان می‌شود.

حالا از سوی سخنگوی تلفیق؛ خبر رسیده است که  کمیسیون تلفیق در جلسه عصر روز گذشته و با حضور میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه و اوجی وزیر نفت به بررسی بخش درآمدی تبصره ۱۴ مربوط به هدفمندی یارانه‌ها پرداخته است.

ظرف ۲ روز آینده تکلیف ارز ۴۲۰۰ تومانی روشن می‌شود

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: برنامه دولت، حذف ارز ترجیحی است و ما در کمیسیون تلفیق جلسات متعددی را با دولت و با کارشناسان مختلف از مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات و اتاق‌های سه گانه گذاشته‌ایم و نظرات همه را اخذ کرده‌ایم. حتی با رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای جهاد کشاورزی، نفت، بهداشت و اقتصاد جلسه داشته‌ایم. اگر کمیته‌ای که بین دولت و مجلس تشکیل شده جمع بندی داشته باشد، جمع‌بندی نهایی یکی دو روز آینده انجام می‌شود.

 منابع هدفمندی یارانه‌ها در بودجه سال آینده ۵۴۶ هزار میلیارد تومان شد

میر تاج الدینی عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ از افزایش منابع بخش هدفمندی یارانه‌ها خبر داد و گفت که با تصویب کمیسیون تلفیق منابع بخش هدفمندی در سال آینده به ۵۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. وی افزود: دولت در لایحه بودجه پیش بینی کرده بود که منابع هدفمندی یارانه‌ها ۴۷۰ هزار میلیارد تومان باشد که کمیسیون این میزان را به ۵۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش داد. بر این اساس ۷۶ هزار میلیارد تومان اضافه شده به منابع هدفمندی یارانه‌ها از محل فروش فرآورده‌های نفتی در داخل و همچنین فروش و صادرات نفت خام و LPG، اتان و گوگرد حاصل می‌شود. علاوه بر اینکه بخشی از درآمد‌های ایجاد شده باید در حوزه گاز و انرژی مصرف شود.

لازم به ذکر است، مهدی عسگری با بیان اینکه، در کمیسیون تلفیق بودجه، سه جلسه برای حذف ارز ترجیحی زمان گذاشته شد و نکته اینجا است که هرچقدر مسئولان دولت بیشتر در مورد حذف توضیح دادند مخالفت بیشتری شکل گرفت، گفت: یکی از مواردی که ما را به این نتیجه‌گیری رساند، صحبت‌های متناقض مسئولان دولت بود. وزارت بهداشت اعلام کرده است که حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان برای جبران حذف ارز ترجیحی نیاز دارد، اما در لایحه تنها ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در نهایت ما به دولت اعلام کردیم که دولت سیاست‌های جبرانی خود را مکتوب ارائه کند.

این عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر دولت می‌توانست این برنامه را اجرا کند چرا در سال جاری این کار را نکرد؟ دولت اعلام کرده است که تنها حدود هفت درصد بعد از اصلاح ارز ترجیحی به تورم اضافه خواهد شد این عدد خود باعث نااطمینانی مجلس شده است. دولت نرخ ورودی را افزایش داده، سن بازنشستگی را بالا برده و حقوق‌ها را نیز متناسب با تورم افزایش نداده است و این مسئله نشان می‌دهد دولت بررسی‌های لازم را در خصوص تاب آوری اجتماعی انجام نداده است. حتی دولت منابع کافی برای حذف ارز ترجیحی را در نظر نگرفته بود و در اصلاحیه‌ای که به مجلس ارائه کرد ۶۰ هزار میلیارد تومان به منابع بودجه اضافه کرد.

انتهای پیام/
 
بازنشر شده توسط پایگاه اطلاع رسانی سازمان اقتصادی کوثر
 
آخرین اخبار

دیدار دکتر فخاری با خانواده های شهدای امنیت ممسنی

راه اندازی باشگاه مدرسان سازمان اقتصادی کوثر

دستور رئیس جمهور و روایت احیای کارخانه آرد یاسوج

مکانیزاسیون کوثر در مسیر رشد فناورانه

ضرورت توجه به اقسام مولدسازی از جمله در معادن

خاوازی، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی شد

چند انتصاب در شرکت های تابعه سازمان اقتصادی کوثر

احیای شرکت های زیان ده در کوثر

راه اندازی اولین مجتمع بیوگاز دامی کشور

سازمان اقتصادی کوثر در کلام مسئولان+گزارش تصویری

نقش آفرینی کوثر در نهضت تمدن ساز اربعین

تخفیف ویژه محصولات بامک در فروشگاه اتکای مرکزی

رشد ۲۵۰ درصدی سود خالص سازمان اقتصادی کوثر

کوثر در دو سال به اندازه ده سال رشد کرده است

سازمان اقتصادی کوثر با جدیّت تمام در مسیر خودکفایی حرکت کند

نگاه ویژه دولت و مجلس به مجموعه های وابسته به بنیاد شهید

کوثر می تواند رکن تحوّل اقتصادی کشور شود

خبر خوب یعنی راه اندازی نیروگاه بیوگاز کوثر

مولدسازی در کوثر با جدیت دنبال شده است

در جریان مولدسازی ها، خودکفایی ها و نوآوری های سازمان اقتصادی کوثر هستم

پربازدیدترین اخبار