بازنشر / اقتصادی
شنبه   ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۸:۲۱
کد خبر: ۱۵۰۸
تعداد بازدید: ۴۴۹

امکان خوداتکایی در تولید ۳ نهاده دامی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از امکان خود اتکایی در تولید سه نهاده دامی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور خبر داد.
امکان خوداتکایی در تولید ۳ نهاده دامی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
 
فرامک عزیز کریمی مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در واکنش به احتمال تغییر نرخ ارز پایه نهاده های دامی و دانه های روغنی درباره ظرفیت های  افزایش تولید این محصولات در کشور اظهار داشت: با توجه به منابع آب و خاک و به ویژه محدودیت آب، برنامه ایجاد تنوع در محصولات علوفه ای از جمله برنامه های معاونت زراعت است.

وی در واکنش به اینکه به چه میزان  تنوع در تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور مورد توجه است افزود: علاوه بر تولید نهاده های معمول جو، یونجه و ذرت علوفه ای محصولات مختلف دیگر از جمله سورگوم، ارزن، چغندر علوفه ای، محصولات قصیل و انواع کشت مخلوط در الگوی کشت وارد شده است.

 مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به منظور استفاده از آب سبز و پایداری تولید دردیمزارها، از 9 سال قبل برنامه توسعه کشت علوفه در دیمزارها آغاز شده و سطح تولید افزایش قابل توجهی یافته و از 2111 هکتار به 91 هزار هکتار افزایش داشته است.

وی  با اشاره به اینکه بعد از حذف ارز 4200 تومانی قیمت نهاده های دامی داخلی نیز در کنار نهاده های وارداتی افزایش خواهد داشت، تصریح کرد: با حذف نرخ ارز ترجیحی،  قطعا" قیمت محصولات جو و ذرت دانه ای که بخشی از آن ها وارداتی هستند مشمول  افزایش قیمت خواهند بود؛ قیمت این محصولات با توجه به نرخ روز ارز متفاوت خواهد بود.

عزیزکریمی در پاسخ به اینکه چقدر از برنامه های 5 ساله توسعه کشور و برنامه های وزارت جهادکشاورزی درباره تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی  به مرحله اجرایی رسیده است گفت: برنامه توسعه کشت محصولات علوفه‌ای در حال انجام است که مطابق آن سالیانه 5.2 میلیون هکتار از سطح اراضی آبی و دیم به این محصولات اختصاص یافته است و سالانه حدود 22 میلیون تن از این محصولات در کشور تولید می شود.

امکان خود اتکایی در تولید سه نهاده دامی در کشور وجود دارد

وی در پاسخ به اینکه تا چه میزان(چند در صد) امکان خودکفایی یا خوداتکایی در تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در کشور وجود دارد، گفت: امکان خود اتکایی برای تولید محصولات جو و علوفه ای خشبی و سیلویی در کشور وجود دارد کما اینکه هم اکنون در محصولات سیلویی خودکفا هستیم.

عزیزکریمی در پاسخ به ارتباط این معاونت با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای جایگزینی گونه های جدید مطابق با شرایط اقلیمی و کم آب بر نهاده های دامی و دانه های روغنی گفت: برای محصول آب بر تابستانه ذرت دانه ای باید به فکر محصولات جایگزین کم آب بری مانند سورگوم دانه ای، تریتیکاله، باقالی علوفه ای و ... باشیم؛ برای تولید ذرت دانه ای مورد نیاز کشور به آب فراوان نیازمندیم که شرایط کنونی خشکسالی چندان مطلوب نیست.

این مقام مسئول درباره تولید نهاده های دامی و دانه های روغنی در سال جاری و پیش بینی تولید این محصولات برای سال آینده جداولی به شرح زیر ارائه داد.

 

کالاهای اساسی , وزارت جهاد کشاورزی ,

کالاهای اساسی , وزارت جهاد کشاورزی ,

انتهای پیام/

بازنشر شده توسظ پایگاه اطلاع رسانی سازمان اقتصادی کوثر

 
آخرین اخبار

دیدار دکتر فخاری با خانواده های شهدای امنیت ممسنی

راه اندازی باشگاه مدرسان سازمان اقتصادی کوثر

دستور رئیس جمهور و روایت احیای کارخانه آرد یاسوج

مکانیزاسیون کوثر در مسیر رشد فناورانه

ضرورت توجه به اقسام مولدسازی از جمله در معادن

خاوازی، قائم مقام وزیر جهادکشاورزی شد

چند انتصاب در شرکت های تابعه سازمان اقتصادی کوثر

احیای شرکت های زیان ده در کوثر

راه اندازی اولین مجتمع بیوگاز دامی کشور

سازمان اقتصادی کوثر در کلام مسئولان+گزارش تصویری

نقش آفرینی کوثر در نهضت تمدن ساز اربعین

تخفیف ویژه محصولات بامک در فروشگاه اتکای مرکزی

رشد ۲۵۰ درصدی سود خالص سازمان اقتصادی کوثر

کوثر در دو سال به اندازه ده سال رشد کرده است

سازمان اقتصادی کوثر با جدیّت تمام در مسیر خودکفایی حرکت کند

نگاه ویژه دولت و مجلس به مجموعه های وابسته به بنیاد شهید

کوثر می تواند رکن تحوّل اقتصادی کشور شود

خبر خوب یعنی راه اندازی نیروگاه بیوگاز کوثر

مولدسازی در کوثر با جدیت دنبال شده است

در جریان مولدسازی ها، خودکفایی ها و نوآوری های سازمان اقتصادی کوثر هستم

پربازدیدترین اخبار